Wednesday, May 16, 2012

Red Velvet Cake

last night i'm tried to make RED VELVET CAKE..hahahahhahaha it's not to perfect juz nice... not enough of cream cheese frosting..hahahah so tried u know? but i will trying to make it PERFECT and i will share it's   recipe... look at this picture below :-




here we go>>>>>>>>>>>>>>>>>






  


heheheh this is my FIRST Red Velvet....taste?? ermmm juz nice.. i luv cream cheese frosting <3 <3 <3

Monday, April 9, 2012

if she/he do what u did..do u like it??

serammm x baca tajuk kat atas,,hahahah xyah nk seram2 sgt la..xde ape pn..juz meaning entry to share... this case happened to us and also people around us..believe or not?? should believe it..ok2, kita mulakan entry ni...

penah x anda melarang pasangan anda kekasih/suami/isteri ataupun rakan2 anda melakukan perkara2 yang anda tidak suka contohnya " saya tak nak awak lebihkan kawan awak dari saya" atau " saya tak suka awak letak benda tu kat sini" atau " saya tak suka awak ambil barang saya" atau "awak kena tahu batas berkawan" contoh la..atau apa2 je yang anda tak suka beliau buat. dan beliau faham tentang itu. walhal beliau tak buat pun.sebagai nasihat beliau terima la kan.

at last beliau dapat tahu apa yang anda larang beliau buat tapi anda sendiri yang buat. contoh "anda panggil kawan anda dengan nama "ayang" "b" abang" or apa2 nama manja la konon" atau " anda mengambil barang beliau tanpa meminta izin terlebih dahulu" atau "belai nampak anda yang letak barang merata"..tahukah anda apa perasaan beliau. paling tidak pun mesti beliau akan tanya dulu kan.. betul atau tidak...

moral of the story, sebelum anda melarang seseorang melakukan apa-apa, seharusnya anda terlebih dahulu tidak melakukan hal tersebut "if i do what u did. do you like it" simple question. tepuk dada tanya hati..:-)





Tuesday, March 27, 2012

Duhai hati

Duhai Hati,
usahlah kau menangis merintih
biarkanlah cinta itu pergi
untuk mencari cinta sejati

Duhai Hati,
Takdir telah menentukan
Cinta itu bukan milik kamu
lepaskanlah ia pergi
agar kamu peroleh cinta hakiki

Duhai Hati,
Berdoalah agar cintamu berbahagia
Senyumlah Bila dia Gembira
Nasihatlah Bila dia terluka
Moga Damailah Duhai Hati

Duhai Hati,
terimalah segala suratan takdir
usahlah kau terus mengharapkan cintamu
kerana dia merintih untuk pergi meninggalkan mu
untuk medapatkan Hati yand diimpi.

Pergilah sayang, ku sentiasa mendoakan kebahagiamu..moga kau mendapat cinta sejati..bila kau dalam kesusahan, igatlah aku sentiasa dekat denganmu.....

>>>>>>Selamat Pagi Rindu<<<<

Thursday, February 16, 2012

tolak lagi

hari ni 16/2/2012 aku amek keputusan tuk tangguh study lg..uwaaaa penat dah duk pikir macam2 (i don't know i should think bout that or not) byk perkara nk kne pikir. nk p kleas everyday 6-10pm mybe weeknd pun ada class... mse nk apply pikir aku nk cbuk kn diri ni dr pikir hal2 peribadi. tapi........makin aku xde masa t makin jauh lak....hurmmm, i should not think like that rite...tp nk wat camner dah terpikir camtu...

lgpun next month igt nk pindah umah duk putrajaya lak...sebab pertama is umah akak yg aku tggl skg cam pack je...2 org adikku lg tggl kt c2 jugak..umh kecik je..so better i move xkan adik i nk move lak kn...sebab kedua, i really bored tggl kt bangi..nothing to do..especially weeknd, lau xda sape jemput ak p jln2 i really bored..sleep n sleep n sleep...at least lau duk putra, boleh la p jogging ke, p umh akak aku yg duk putra tu ke...lepak kt jambatan ke..kn....xde la boring sgt....

so now aku fkir nk sambung study tuk intake september lak...hopefully dapat tu kali ketiganya..haahhaha i pray for that... yg penting msti sambung study.." menuntut ilmu sampai ke negeri china"..menuntut ilmu tidak mngira usia.. ilmu perlu dituntut hingga hujung nyawa.. ilmu dunia dan akhirat..aku harap keputusan yg aku ambil ni betul..:-)

Thursday, January 26, 2012

10 surah yg Dpat Menghalang Drpd 10 Ujian Besar ALLAH s.w.t InsyaAllh


1- Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.



2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.




3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.







4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.



5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.



6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.





7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.







8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.




9- Surah Al-Falaq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.




10- Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.


KeRana Ego


GF : b . .syg minta maaf pasal semalam,syg xde niat nk wat b marah . tpi syg tencen syg . .pale syg sakit sgt (dalam mesej)

BF : masih berdiam diri .. x nk blas.. .biar la die merajuk berminggu. . .

GF: call bf die banyak kali . .tpi x berjawab . . sampai tertidor2 die call pakwe die . .

BF : still kuat kan ego dalam diri die . .die diam sampai berhari2 . .

GF : (send mesej) ''b . syg nk minta tolong ni .. kat rumah xde sape.. . tolong bwk kan syg g clinic. . syg demam ni . plz reply my text. . saya perlu kan awak :'(

BF : sikit pon bf die tak perdulik kan. . die anggap gf die hanya minta simpati. . nk ngade2 . .

GF : gf tunggu tpi xde respon ape2 .. die nekad nk g clinic sendiri. . panas badan die dah sampai tahap terok sgt . . .

masa gf nk lintas..moto lalu dan
Lnggar si gf ni. . tersungkur die jatuh. . . tpi. .tuhan lagi syg kan die . .gf hembos kan napas terakhir nye die hospital. .

si bf dapat call dari ayah gf die .. . kelam kabut bf pecut kerete nye pergi ke hospital. .tpi sudah terlambat. . dalam masa yg same. .bru bf sedar. . sebelum gf kuar pergi ke clinic. . gf ade antar mesej kat bf die. .tpi bf die x bukak pon mesej tuh .
''b .maaf kan la law syg ganggu b. ..syg pergi clinic sorang2 kay . .dekat je kat belakang ni. . syg minta maaf law syg banyak wat salah kat b . . satu b kene thu. . syg tetap syg b sampai bila2 . .i love you syg :) " . .

terduduk si bf bila bace mesej uh . .kini hanya penyesalan yg ada dalam diri. . .

#moral dalam story ni. . . pada pasangan. . x kire .. boy ke. . gurl ke. . . ego tu jgn terlampau sgt. . ini ada lah kisah benar. . jd kan la sebagai pengajaran ..
 copy & paste

Friday, January 13, 2012

patut baca

harini terbaca artikel kat fb kawan.. pasal pengambilan vitamin C dan udang..sangat serius.. betul ke x wallahualam tp lau kne innalillah terus..cuba baca ni>>>>


"Seorang wanita tiba-tiba mati dengan tidak disangka-sangka dengan tanda-tanda pendarahan dari telinga, hidung, mulut & mata. Selepas bedah siasat awal ia disahkan bahawa kematian disebabkan keracunan arsenik.

Dari manakah arsenik yang datang?

Polis melancarkan siasatan secara mendalam dan meluas. Seorang profesor institusi perubatan telah dijemput untuk datang membantu menyelesaikan kes itu.

Profesor dengan berhati-hati melihat kandungan dari < h. Dalam kurang dari setengah jam, misteri itu dapat diselesaikan.

Profesor itu berkata: 'simati tidak membunuh diri atau dibunuh, beliau meninggal dunia akibat kemalangan dari kejahilan!'

Semua orang hairan, mengapa kematian akibat kemalangan dari kejahilan?

Profesor itu menjelaskan: 'arsenik dihasilkan dalam perut si mati.' Si mati yang mengamalkan pengambilan Vitamin C setiap hari, yang dengan sendirinya tidak menjadi masalah.

Masalahnya ialah bahawa dia makan sebahagian besar udang semasa makan malam. Makan udang tidak mendatangkan masalah dan tiada apa yang berlaku kepada keluarganya walaupun mereka telah sama-sama udang. Walau bagaimanapun, pada masa yang sama si mati juga mengambil vitamin C ', itulah yang mendatangkan masalah!

Penyelidik di University of Chicago di Amerika Syarikat, mendapati selepas melalui uji kaji, makanan yang seperti kekerang lembut (shell) mengandungi kepekatan yang lebih tinggi lima sebatian arsenik kalium.

Makanan itu segar dengan sendirinya tidak mempunyai kesan toksik terhadap tubuh manusia.

Walau bagaimanapun, dalam mengambil vitamin C, tindak balas kimia berlaku dan asal unsur-unsur bukan toksik berubah kepada unsur-unsur toksik.

Keracunan arsenik mempunyai peranan magma dan boleh menyebabkan kelumpuhan kepada saluran darah yang kecil. Oleh itu, orang yang mati akibat keracunan arsenik akan menunjukkan tanda-tanda pendarahan dari telinga, hidung, mulut & mata. Oleh itu sebagai langkah berjaga-jaga, JANGAN makan udang apabila mengambil vitamin C '.



so hati2 bg sesiapa yang ambil vitamin C, elakan makan udang...remind to me gak..huhuhuhu 



Tuesday, January 10, 2012

dedicated for me

video
kenangan suatu ketika dahulu..miss all that moment so muchhhh...<3 <3 <3 semua tentang kita, semoga kekal selamanya...special thanks for him <3 <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...