Friday, June 24, 2011

kisah kantoi

hari ni rutin harian mcm biase siap2 p keje...panaskan enjin kete dulu at the same time dengar radio..
harini HOT FM bez sebab issue kantoi..hahahha ada 2 org pemanggil. dua2 dah kawen..kes ni isteri mereka yang kantoi ngan suami.. pemanggil pertama kantoi bila bukak FB isteri die dan bc msg kat FB isteri die (cam kes aku je) thats guy siap call isteri die lg n call her "syg" (sama ngan aku gak kn) then si suami yang angkat. apa yang bagusnya kat sini, si suami pandai untuk cuba selesaikan masalah mereka tanpa pentengkaran. on the spot si suami ajak isteri n ank2 dorg p bercuti..kan bagus kalau sumua suami/lelaki camni..aman dunia. 

pemanggil yang kedua lain plak.. kntoi bila baca msg kt fon si isteri..suami die agak berang sampai amek keputusan untuk tidak tinggal bersama. setelah memikirkan jalan penyelesaian yang terbaik die memilih untuk divorce sebagai jln yg terbaik.


hurmmm, same cam kes aku jugak kn...kantoi kat fB n FON jugak...status je lain, tp bkn aku yg buat k..huhuhuhu
moral of the story: be honest to your couple/wife/husband.. cari jln penyelesaian yang terbaik. kedua2 pihak harus bertolak ansur, sit n slow talk face to face is more better. dunia aman tanpa persengketaan..peace no war ^_^))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...