Friday, January 23, 2015

TAWAN PUNCAK BROGA

Assalamualaikum....

salam Jumaat, salam penghulu segala hari. Moga hari ini and onward ceria-ceria senantiasa...pssst, banyak kerja sebenarya, tapi xdak mood nak buat, so kita main conteng2 my "fairy tales life'' ni dulu la...hehehehe

ok last Saturday I just hike Broga Hill... it's was so fun fun fun and release stress..ingat akan pancit awal sebab x warming up, xada nk joging pn before hiking just go, park the car and start hiking wit my ex housemate become ex officemate. she known bout me and him. when she asked me bout my life "awak dgn sape skg" i just said älready broke up" she asked me again "dengan siapa" simple answer from me "org tua tu la"we both laugh hahhhaha (sorry dear i'm not mean that, i just wanna make joke"..u not old at all for me) "siapa"she asked me again "dengan shukur la kak" ok, now she remember you.. she shocked coz i'm stick wit you even u broke my heart for many many time...huhuhuhu

sepanjang jalan dari bawah sampai puncak we talk bout her life and i tell her lil bit bout you and what gonna happened between us..her story and my story not much different. our bf dikejar2 oleh wanita2 lain, ada juga issue poligami..hahahaha oh my, its same.. i just laugh with broken heart inside.. so i just stop there coz i'm hurt when remember what u did to me...

hey, guys take a look what i'm catch up on there... sikit je gambarnye sebab beteri weak. tak caj penuh before hiking tu..ermmm sad.. but its ok, nnti nak hiking lagi. so my life now i fulfill with makan makan makan, jalan jalan jalan, hiking hiking hiking and after this back to school on this March.. InsyaAllah...i carry on my life without you.. u wanna see i change? now u will see.....

Sayang, orang dah tidak marah kamu lg dan orang maafkan kamu. lupakan orang as you wish too. bergembiralah dengan kehidupan yang telah kamu rancang dari awal. Anggaplah orang tidak pernah wujud dalam hidup kamu. Andai kita ditakdirkan bertenu lagi suatu hari nanti, orang bukanlah gadismu yang kamu kenali dulu dan orang harap kamu juga bukanlah abang orang yang pernah orang sayangi dulu. we are stranger... supaya kita tidak saling mengingati "nightmare"yang pernah terjadi antara kita selama 5 tahun ni...apa yang orang pegang sekarang, apa yang berlaku adalah takdir Ilahi, even i hold u very strong  if Allah said u not a good for me then i never get u.. same goes to you.. sehebat mana pun kamu merangcang kalau Allah said No its never happen.. Orang berserah 100% pada yang Esa, i never look back anymore. kamu boleh pilih jalan kehidupan kamu, orang tidak akan sama sekali masuk campur atau halang kamu. my life will go on step forward. its depend on you to hold me or just let me go... pilihan kamu



past is a past, life must go on wit beautiful and enjoying moment 

Puncak kedua, one more to go

Masih Jauh lagi perjalan kami

Kasut Hilang Punya Pasal, Kasut Jalan2 Aku blasah, yg penting selesa and tak penat...weeeee 

We did it.. Puncak Bukit Broga

Hidup penuh Cabaran, Akan ku redah walau apa jua rintangan.. AKU SAHUT CABARANMU

Hiking is my new adventure activity, kalau boleh every week nak pg hiking ämboii over" so start from now on i dah boleh join member2 yang kaki hiking. Ramai membe2 kaki hiking and dah banyak kali dorang asked me to join them tapi tak berani sebab dah lama lost stamina. and now "ï will" becoz i not need to keep other heart anymore.. no need to sacrifice for who not appreciated at all . saya dah bebas bebas bebas.. "i'm flying without wings" weeeeeeee






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...