Monday, February 9, 2015

AGM & TT Legoland


Assalamualaikum...

Update activity on 31-1-2015 till 1-2-2015.  Attend Annual General Meeting ke-3 di Educity Sport Cente, Nusajaya Johor Bharu. it's great great event and really really fun with them. And we are Putrajaya Crew always be crazier..hehehehe 

Pukul 1.30 pagi aku dah keluar rumah untuk ke first meetpoint, Jambatan PICC at 2.30pg..sempat la drive thru McD.. tapi xmkn pun, makan fries n air tu je.. burger my co-pilot tolong makan. biasa la janji melayu, pukul 2.30 pn xsemua sampai lagi.. well, actually aku single driver je, tapi atas keperihatinan mereka yang bagaikan "family"ini tidak menggalakan aku drive sorang maka aku dipinjam seorang teman. kesian kt Airell..hahaaha
 secong meetpoint di Petronas Salak Tinggi dan perjalanan kami bermula.. agak laju jugak la, normally in convoi drive kena bawah 100 tapi memandangkan kesuntukkan masa so kena speed ckit la.,, Benti di R&R pagoh tuk solat and tukar baju dan perjalanan diteruskan ke Meetpoint terakhir iaitu di R&R Machap dimana semua Region berkumpul disitu untuk taklimat Marshall and Crew sebelom memulakan Konvoi. wowwww kawasan R&R tu telah dibanjiri oleh sekumpulan Jalopy kami je..hehehe selesai taklimat kami memulakan konvoi. ok konvoi yang sememangnya panjang la. highway tu plak ada 2 lane ke so satu lane tuk kami belah kanan plak tu, bayangkan kenderaan yang lain nk memotong agak susah la..hehehe mesti dorang bengkek je.... SOrry!!! kami ada surat kebenaran dari traffic...

konvoi ni pun agak laju jugak la..cecah 1.5k/h jgk la..hahaha gila laa.. kejar masa...selesai AGM, kami sambung ke Johor Bahru mkn ABC di Kg.Melayu Majidee.. well, ABC dia superb jugak.. then blk homestay dekat skudai. then malam keluar balik cari makan. Oh my, Mee rebus Tulang restoran ZZ mmg superb u ols.. tulang kambing tau.. perhh sedut lemak dalam tulang tu..so creamy la.. heheheh well, bukan gemuk pn so bedal je la.. tapi seriously sedap.. should try, highly recommended. nak cari kedai tu bukak waze la..heheheheh 

esoknya, waa hari yang ditunggu2 ..TT Legoland Putrajaya Crew.. we make it havoc kat situ. meria sangat. especially masa brgambar kat depan tu, lama jugak duk posing gila2 depan tu last2 2 orang guard kat situ join us. men lompat2 ambil gambar..hahahha so funny dengan cotta nya denga wisel nya... hahhahaha so fun..

melangkah masuk je Legoland tu tgk peta themepark.. nak main apa dlu.. almost semua kami try sampai ada yang repeat 2x main..hahahaha ada game yang basah kuyup jugak la.. actually biasa2 ja kat situ tapi disebabkan kami havoc and gila2 so jadi seronok sangat2 sampaikan mainan budak pun kami main...hahahhaha 

"we are not only a drivers, we are family"




























































Belanja gambar yang tak seberapa ni..hehehehhehe

oh, ya.. sy dah delete olders post yang berkaitan saya dan dia.sebab... my fairy tale story just ended :-) walaupun bukan happy ending tapi xpa la.. ada hikmah disebalik apa yang berlaku.. sentiasa bersangka baik. walaupun dah tahu cerita sebenar pn nak bersangka baik ke? ermm xpa la, kita xtau niat orang. saya hanya pandang pada niat bukan perbuatan, sebab musabab dan apa yang tersirat disebalik yang tersurat :-) Allah Maha Mengetahui setiap apa yang berlaku dan Dia yang maha Adil :-) 

Bohong la kalau cakap aku tak rindu, bohong la kalau cakap aku dah tak sayang. Andai suatu hari nanti pintu hatiku sudah tertutup rapat untukmu, maafkan aku, seperti kamu terpaksa menerima orang lain, aku juga terpaksa meninggalkanmu...:-( 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...