Friday, August 5, 2011

Cobaan ke-2 Biskut Mazola

this is my 2nd trial for making Biskut laya..huahuahua BISKUT MAZOLA bahan pun simple..cara nk wat pn senang...tapi nape tahun2 sudah akak aku wat cam jd xjadi je...hahahhahaha

1st time buat terus jadi..lembut, biskut cair dimulut...my nephew si yaya tecik suke sgt...die yg banyak mkn..like3!! so proud to make it..:-D



this one is 1st tray...nampak cam garing ckit kan. masak 15 minit je dgn 180 'c ..mase buat doh terlebih letak myk mazola so kne tmbah tepung la, ckit2 tambah tp gula tmbah ckit je...rasa die ok bg yg xsuka kurang manis, bg yg suka manis sure xok lg la...abg aku pn ckp kurang manis tapi akak aku ckp dh ok dh, dh bole JUAL dh..hahahha  

 ni rupa tray ke-2 sebelum masak..konon nk kurangkan garing dr yg 1st..so aku kurangkan la suhu die..pakai 100 'c je lam 15 minit angkat..nmpak cam xmasak lg je..cuba test, mmg xmsk lg la..msk semula dlm oven plus degree 150'c for 10 minute more,..siap tu cm xgaring lg la..so tmbh lg 10 minute..malas la nk tggu..p bukak pesbook la>>>>>>take a look what gonna be done>>>>>>>>>>>>


hahahahahha...terlebih garing sudah...ayok camner leh lupa nk angkat..tu la leka lagi..len kali stay tune kt dapur pai settle...huish!!!tp still ok..yg bhgn atas je a lil bit burn mybe coz i mix yellow egg n milk..but never mind.."biar rupa buruk asal rase sedap" hahahah xpahit n keras pun...still lembut n cair kt mulut...my little nephew is very like this biscuit..cepat je die mkn..dr jauh dh bukak mulut..so tuk tray ni i simpan tuk die..hahahha
 hurmmm, hari ni nk wat biskut ape lak ek..maybe biskut "nestum raisin">>>>.take a look what gonna be happen next.....>>>>>>>>

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...